Оренда житла з правом викупу: уряд готує пілотний проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оренда житла з правом викупу: уряд готує пілотний проект

Нерухомість
3769
За програмою, розробленою Державною іпотечною установою, до кінця 2017 року українцям можуть дозволити орендувати квартири з правом викупу.
Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Слово і Діло».
«За нашими розрахунками, квартира загальною площею до 50 кв. метрів за умови лізингу на 20 років, громадянин зможе отримувати цю квартиру за середньою вартістю по Україні за 5200 гривень щомісячного платежу. Ми її розробляли в першу чергу для забезпечення воїнів АТО. Ми плануємо наступним кроком забезпечувати всіх громадян, які отримують зарплату з державного бюджету. А далі – всіх громадян України, які захочуть брати участь в цій програмі», – заявив заступник голови правління Державної іпотечної установи Дмитро Могильницький.
Повідомляється, що чиновники зараз готують пілотний проект – перші 100 квартир в Києві планують передати в експлуатацію до кінця цього року. З 2018 року посадові особи мають на меті охопити всі регіони.
Правда, забудовники налаштовані скептично щодо таких планів, адже десять тисяч гривень за квадратний метр (ціна, за якою держава планує викуповувати житло) в нинішніх реаліях – нереальна.
Раніше Кабмін дозволив Державній іпотечній установі надавати громадянам України житлову нерухомість у фінансовий лізинг.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас