Який відсоток українців пов'язує зростання напруженості в країні з дією економічних чинників (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який відсоток українців пов'язує зростання напруженості в країні з дією економічних чинників (опитування)

Казна та Політика
1432
Рівень напруженості в суспільстві більшість українців (61%) оцінюють як високий, і покладають провину за це на чинну владу і олігархів, свідчать дані опитування Інституту соціології НАН України.
При цьому з 61% українців, які називають рівень напруженості в суспільстві високим, 23% респондентів оцінюють його як “вкрай високий”, а 38% – “вище середнього”.
68% опитаних називають фактором, який призводить до зростання напруженості, продовження бойових дій на сході України. Близько половини опитаних пов’язують зростання напруженості з дією економічних чинників – зростанням безробіття (48%) і зубожінням населення внаслідок зростання цін, підвищення тарифів (46%).
Значну напруженість створюють процеси, пов’язані з негативними оцінками влади. Вважають факторами зростання напруженості корупцію – 44% населення, безкарність і свавілля чиновників – 41%, недовіру до влади – 34%
Головну відповідальність за зростання напруженості населення покладає на владу. 74% вважають, що найбільше своїми діями (бездіяльністю) впливають на погіршення ситуації в країні нинішні керівники держави (президент, уряд, Верховна Рада), 52% схильні звинувачувати в цьому політиків, 42% – олігархів. Близько 30% пов’язують зростання напруженості з діяльністю керівництва Російської Федерації.
Опитування було проведено Інститутом соціології НАН України у співпраці з Благодійним фондом “Інтелектуальна перспектива” з 3 по 25 липня 2017 у всіх областях України (крім АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей), методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 1800 осіб. Похибка вибірки не перевищує 2,3%.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас