За рік кількість вакансій в Україні зросла на 43% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік кількість вакансій в Україні зросла на 43%

Казна та Політика
325
Кількість нових робочих місць, поданих роботодавцями до Державної служби зайнятості, за рік зросла на 43% й станом на 1 вересня 2017 року становила 77 тис.
Про це повідомляє Урядовий портал.
“Зростання вакансій стало можливим завдяки поліпшенню економічної ситуації, а також завдяки підвищенню співпраці Державної служби зайнятості з роботодавцями”, – йдеться у повідомленні.
Зростання відбулося в усіх видах економічної діяльності, зокрема, у сільському господарстві, переробній промисловості, будівництві, торгівлі на 40%-60%.
“Окрему увагу звернули на питання працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Так, з початку року вдалося працевлаштувати 3,9 тис. людей. А в цілому на обліку відомства перебувають понад 5 тис. вимушених переселенців”, – зазначається у повідомленні.
За даними Державної служби статистики України, в серпні кількість зареєстрованих безробітних скоротилася до 311,9 тис. осіб, що є найменшим з початку року показником. Навантаження на одне вакантне місце також скоротилося до 4 осіб на місце проти 10 людей у січні поточного року.
Найбільш популярними професіями є водій автотранспорту, вчитель, працівник побутової сфери, працівник будівельної сфери, державний службовець.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас