Кабмін осучаснить пенсії заднім числом - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін осучаснить пенсії заднім числом - Розенко

Казна та Політика
1743
Якщо Верховна Рада прийме в цілому пенсійну реформу в середині жовтня, уряд проведе осучаснення заднім числом, з 1 жовтня. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, передає “112 Україна”.
“Ми обіцяли, що з 1 жовтня пройде осучаснення пенсій. Якщо ВР навіть в середині жовтня це рішення прийме, ми проведемо осучаснення з 1 жовтня. У нас є всі необхідні технічні можливості, і пенсійний фонд навіть зможе зробити перерахунок заднім числом, тому виконаємо і власні обіцянки, і рішення парламенту”, – сказав Розенко.
Нагадаємо, вчора спікер парламенту Андрій Парубій двічі пропонував депутатам працювати до вичерпання порядку денного, тобто до завершення розгляду судової та пенсійної реформи. Однак у Верховній Раді не знайшлося 226 голосів “за”. Таким чином, парламент не встигне прийняти законопроект до 1 жовтня, адже наступний тиждень, згідно з календарним планом, присвячений роботі депутатів з виборцями.

Довідка Finance.ua:

  • Проект пенсійної реформи передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням: єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас