Набрав чинності Порядок проведення тендеру на 4G - НКРЗІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрав чинності Порядок проведення тендеру на 4G - НКРЗІ

Казна та Політика
324
Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), про затвердження Порядку проведення конкурсів або тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України набрало чинності 22 вересня, повідомляється на сайті НКРЗІ.
Згідно з повідомленням, відповідне рішення НКРЗІ від 30 травня 2017 року опубліковане в Офіційному віснику України №74 від 22 вересня.
Рішення погоджено Держрегуляторною службою, Антимонопольним комітетом України, адміністрацією Держспецзв’язку та зареєстровано в Мін’юсті 11 вересня.
Рішення забезпечує можливість проведення тендеру на отримання ліцензій на впровадження системи мобільного зв’язку четвертого покоління (4G).
Згідно з повідомленням, оновлений Порядок передбачає проведення тендеру з правом суб’єктів конверсії отримати частину спектру за встановленою Кабінетом міністрів ціною.
“В умовах відсутності в Україні вільних частот для впровадження нових технологій, закріплення в нормативно-правовій базі зазначеної норми є гарантією надання операторам телекомунікацій можливості забезпечити безперервність надання послуг своїм абонентам”, – зазначено в повідомленні НКРЗІ.
Крім того, спрощено умови видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом за рахунок вилучення з ліцензійних умов вимоги щодо подання викопіювання з карти масштабу 1:200000 з нанесеними на неї місцями встановлення заявлених радіоелектронних засобів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас