Гройсман заявив, що без реформи "діра" в Пенсійному фонді сягне 250 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман заявив, що без реформи "діра" в Пенсійному фонді сягне 250 мільярдів

Казна та Політика
823
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав народних депутатів ухвалити пенсійну реформу на пленарному засіданні 3 жовтня для того, щоб забезпечити підвищення пенсій.
Про це він сказав після Години запитань до уряду в парламенті.
“У нас сьогодні пенсійна система є дотаційною, і дефіцит на сьогоднішній день дорівнює 141 млрд грн. Якщо сьогодні зробити будь-який крок без системної побудови пенсійної системи для підвищення (пенсій – ред.), цей дефіцит буде 200 мільярдів або 250. Це катастрофа, і цього робити не можна… Нам потрібно буде 3 числа (3 жовтня – ред.) проголосувати це, бо ми не встигнемо нарахувати пенсії, якщо ви не проголосуєте”, – сказав Гройсман.
Він додав, що саме запропонована урядом пенсійна реформа є комплексною і системною та приведе до збільшення пенсій для окремих категорій вже з жовтня.

Довідка Finance.ua:

  • Проект пенсійної реформи передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас