Данилюк розповів про зміни розрахунку бюджету наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк розповів про зміни розрахунку бюджету наступного року

Казна та Політика
240
“Другий рік поспіль ми вчасно виносимо на розгляд ВР і уряду проект бюджету. Це непросто, бо ми не тільки хотіли додержати законодавчих термінів, але й розробити якісний документ”, – сказав Данилюк.
Про це сказано в матеріалі Сегодня.
При цьому, за його словами, подати документ вчасно – це принципова позиція Кабміну.
“Це дозволяє всім бажаючим ознайомитися з документом. Ми розраховуємо на конструктивний діалог з членами парламенту. Вже з наступного року практика розрахунку бюджету на середньострокову перспективу (3 роки – ред.) стане обов’язковою. Такий підхід дозволяє більш відповідально проводити реформи”, – підкреслив міністр.
Проект бюджету на 2018 рік Кабмін вніс у Раду 15 вересня. Як повідомляв раніше, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, проект передбачає зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) на 3%.
Документ також передбачає уповільнення інфляції до 7% з 11%, очікуваних за підсумками 2017 року, і скорочення дефіциту держбюджету до 2,4% ВВП до 2,7% ВВП за підсумками поточного року.
Надходження до зведеного бюджету очікуються на рівні 1 трлн 118,8 млрд грн, що на 14,9% більше, ніж очікується за підсумками 2017 року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас