Китай назвав помилковим рішення S&P знизити суверенний рейтинг країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай назвав помилковим рішення S&P знизити суверенний рейтинг країни

Казна та Політика
363
Рішення міжнародного рейтингового агентства S&P Global Ratings (S&P) знизити суверенний кредитний рейтинг Китаю є помилковим і важким для розуміння, заявили у міністерстві фінансів Китаю.
У четвер міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings (S&P) знизило довгострокові суверенні кредитні рейтинги Китаю в національній та іноземній валютах до “A+” з “АА-” зі стабільним прогнозом.
“Рішення рейтингового агентства S&P знизити суверенний кредитний рейтинг Китаю є помилковим. В останні роки, враховуючи зміни тенденції економічного зростання та факторів виробництва, уряд Китаю усіма силам проводить структурну реформу, фундамент економічного зростання став ще міцнішим, якість економічного зростання продовжує поліпшуватися”, – йдеться в заяві, опублікованій на сайті китайського мінфіну.
У відомстві країни підкреслили, що “в таких умовах рішення S&P знизити кредитний рейтинг Китаю є важким для розуміння”.
Короткострокові рейтинги Китаю в національній та іноземній валютах також були знижені – до “А-1” з “А-1+”. Зниження рейтингу відображає тривалий період зростання кредитування, що, на думку S&P, підвищило економічні та фінансові ризики для Китаю. Стабільний прогноз відображає думку агентства про те, що Китай збереже стійкі економічні показники протягом наступних трьох-чотирьох років.
“S&P звертає увагу на надмірно швидке зростання кредитування, боргове навантаження та інші питання, які є “прописними істинами” сучасного етапу економічного розвитку Китаю. Подібний погляд ігнорує особливість інвестиційної структури фінансового ринку Китаю, ігнорує створену урядом Китаю фінансову і матеріальну підтримку. Дуже шкода, що це чергове помилкове тлумачення економіки Китаю, яке міжнародне рейтингове агентство робить за інерцією, грунтуючись на досвіді розвинених країн”, – вважають у фінансовому відомстві Китаю.
Китайський мінфін також підкреслив, що подібне невірне тлумачення є ігноруванням доброї основи і потенціалу розвитку економіки Китаю.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас