Підраховано, скільки Україна може отримати від продажу держземель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підраховано, скільки Україна може отримати від продажу держземель

Аграрний ринок
3949
Такий прогноз зробив керуючий партнер інвестиційної групи ICU Пасенюк на Ukrainian Financial Forum, організованому групою ICU.
«Потенційний обсяг інвестицій, отриманий від продажу землі, що перебуває в державній власності, ми оцінюємо в $15-20 млрд», – сказав Пасенюк. На його думку, саме з продажу земель, які перебувають у держвласності, могло б початися формування ринку землі.
Це напрямок Макар Пасенюк вважає ключовим джерелом прямих інвестицій. «Рівень інвестицій в основний капітал за другий квартал поточного року склав 15,4% від ВВП, що вище, ніж 15,1% в цілому за 2016 рік і 13% роком раніше і вказує на висхідну тенденцію. Однак рівень, необхідний для забезпечення економічного зростання, становить не менше ніж 20-25% від ВВП щорічно», – говорить Пасенюк.
Другим за величиною резервом для залучення ресурсів є український ринок енергетики. «Більш того, він потребує інвестицій для запобігання техногенним катастрофам і забезпечення стійкого зростання в майбутньому. У генеруючих і передавальних потужностей термін експлуатації вичерпаний на 70-80%», – підрахував Пасенюк. Необхідний обсяг інвестицій для відновлення строків експлуатації оцінюється в $15-20 млрд.
Підвищити активність українського фінансового сектору та його залученість в інвестиційну діяльність, на думку експерта, має завершення процесу очищення балансів банків від неякісних активів.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас