Людина майбутнього буде покрита мережею імплантів і датчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Людина майбутнього буде покрита мережею імплантів і датчиків

Технології&Авто
960
Вчені зі Стенфорда вважають, що в майбутньому людина буде покрита мережею різних датчиків і імплантів, які збільшать її можливості. Мережа, яку вони назвали bodyNET, об’єднає натільні гаджети, вживлену електроніку, в додатковий орган почуттів людини, пише The Next Web.
Вчені описують платформу, яка перетворить шкіру людини на інтерфейс, частина тіла буде покрита гнучкою електронікою, важливою частиною життя стане доповнена реальність, а імпланти можуть з’явитися навіть у мозку людини.
Зараз вчені обговорюють перешкоди на шляху реалізації такої системи. Сьогодні це неможливо не стільки через технічні обмеження чи нерозвиненість технологій, а через сприйняття громадськістю. Немає відповідних законів, у людей існують різні страхи і табу, пов’язані з цим.
Великі побоювання пов’язані з конфіденційністю та захистом таких систем. Очевидно, що вони будуть чинити великий вплив на організм людини, тому їх злом може призвести до плачевних наслідків. Навіть до того, що в мозок почне надходити різний шум, який порушує його роботу. Перешкод багато, але вчені зі Стенфорда бачать в цьому майбутнє. Техніка допоможе людині розширювати можливості свого тіла.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас