Майно киян буде захищати "Муніципальна охорона" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майно киян буде захищати "Муніципальна охорона"

Казна та Політика
519
Київська міська рада створила комунальне підприємство “Муніципальна охорона”. За відповідне рішення на засіданні 21 вересня проголосував 61 депутат, повідомляється на сайті КМДА.
За словами ініціаторів проекту рішення, мера Києва Віталія Кличка, підприємство створюється для охорони комунального майна.
“Майно територіальної громади, яке перебуває в управлінні комунальних установ, організацій, бюджетних установ, навчальних закладів потребує захисту і постійної охорони. З метою забезпечення охорони комунального майна пропонується створити комунальне підприємство, яке надаватиме на комплексних засадах послуги охорони комунальним підприємствам та іншим суб’єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії”, – сказав Кличко.
Він зазначив, що це комунальне підприємство не зможе залучатися до охорони громадського порядку і безпеки – тільки до охорони майна.
“Серед пріоритетів – охорона шкіл, дитячих садків і лікарень. До охорони залучати учасників бойових дій на Сході країни, стане хорошим методом адаптації та соцзахисту учасників АТО”, – сказав Кличко.
Крім того, підприємство зможе розробляти і створювати власну продукцію в сфері охоронної діяльності, а також засоби програмного забезпечення для охоронної та пожежної сигналізації тощо.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас