У США розроблено дрон на водні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розроблено дрон на водні

Технології&Авто
922
Компанія FlightWave Aerospace Systems з Санта-Моніки, штат Каліфорнія, випустила дрон Jupiter-H2 з водневим двигуном, пише Unmanned Aerial.
Водневий двигун, який створений спільно з британською компанією Intelligent Energy, збільшує потужність дрона і дозволяє йому перевозити предмети, на кшталт посилок. Jupiter-H2 має корпус довжиною 70 см, а вісім моторів з трилітровим водневим двигуном можуть протримати його в повітрі протягом двох годин з завантаженням до 1,2 кг.
«Ми розглядаємо Jupiter-H2 як революційну модель, – каже головний маркетинговий директор FlightWave Едмунд Кронін. – Він відмінно підходить для тривалого польоту і вузьких приміщень, наприклад, складу, де потрібно маневрувати в великих, але тісних просторах».
Примітно, що, паливні елементи не мають рухомих частин і тому практично безшумні. Вони виділяють лише невелику кількість водяної пари. Крім того, FlightWave заявляє, що заправка займає хвилини, а не години, як у випадку зі звичайними акумуляторами.
Тривалість польоту дрона залежить від корисного навантаження – максимум 1250 грамів. Це дозволяє одночасно використовувати декілька датчиків і камер за допомогою універсального кріплення. Підсистемам не потрібні власні батареї, бо вони можуть заряджатися безпосередньо від паливного елемента, що, в свою чергу, зменшує загальну вагу дрона.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас