ЄБРР стурбований розміщенням єврооблігацій України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР стурбований розміщенням єврооблігацій України

Казна та Політика
1127
«Мене турбує дуже успішне розміщення єврооблігацій», – заявив керуючий директор ЄБРР зі Східної Європи й Кавказу Франсіс Маліж на Ukrainian financial forum 2017 в Одесі, організованому групою ICU.
«Ситуація стала зручнішою (для влади – Ред.), послабиться тиск на реформи, почнеться передвиборча боротьба, опалювальний сезон. І реформи будуть відкладені до наступних виборів. Наше завдання – не допустити такого розвитку подій», – сказав Франсіс Маліж.
Франсіс Маліж зазначив, що за останні три роки Україна зробила величезний крок вперед щодо реформ.
«За три роки було зроблено багато того, що вважалося неможливим. Наприклад, коли я приїхав три роки тому в Україну як представник ЄБРР, ми не думали, що можна вирішити проблему націоналізації Приватбанку. Але це сталося. І це не один напрямок, де ми бачимо прогрес», – сказав Франсіс Маліж.
При цьому тривожні сигнали вже є. Франсіс Маліж нагадав, що незалежні члени наглядової ради “Нафтогазу” вже подали у відставку. «Це крок назад. Я сподіваюся, нам вдасться змінити курс», – сказав він.
Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна розмістила єврооблігації на $3 мільярди під 7,375% річних з 15-річним терміном погашення.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас