У Сієтлі створили капсулу, здатну витримати удар цунамі (Фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сієтлі створили капсулу, здатну витримати удар цунамі (Фото)

Технології&Авто
2294
Два інженери з Сіетла створили плаваючу рятувальну капсулу, якій не страшно навіть цунамі. Вона може вміщати від двох до десяти осіб протягом п’яти днів.
“Інженерам Джуліану Шарпу і Скотту Хіллу прийшла ідея рятувальної капсули після цунамі 2004 року, під час якого загинуло близько 225 000 людей. Капсули поставляються в п’яти моделях різних розмірів. Така капсула не може затонути і завжди буде залишатися на поверхні води, також всередині неї підтримується постійна температура. Всередину можна проникнути через герметичний люк, кабіна кожної обладнана сидіннями і п’ятиденним запасом їжі та води на людину”, – зазначається в публікації.
Капсули зроблені з авіаційного алюмінію, вони сферичні, водонепроникні і здатні захистити людей від стихії, від удару гострих і тупих предметів, а також падіння з висоти.

Засновники компанії Survival Capsule кажуть, що ці сфери можуть вберегти від цунамі, торнадо, урагану і землетрусу, якщо евакуюватися неможливо.

Клієнти також можуть за бажанням замовити встановлення страхувальних ременів, сонячних панелей, сухого порошкового туалету, внутрішнього додаткового освітлення та музичної системи.
За матеріалами:
ABCnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас