Порошенко розповів як змінився інвестиційний клімат в Україні за останні кілька років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів як змінився інвестиційний клімат в Україні за останні кілька років

Казна та Політика
1053
Відповідно до дослідження Європейської бізнес-асоціації індекс інвестиційної привабливості України покинув негативну площину і став найвищим за останні 6 років.
Про це заявив Президент України Петро Порошенко.
“Відповідно до дослідження, проведеного Європейською бізнес-асоціацією, індекс інвестиційної привабливості України нарешті покинув негативну площину і став найвищим за шість років, включаючи довоєнні. Опитані цією ж асоціацією підприємства планують наступного року розширення виробництва, збільшення зарплат і створення нових робочих місць”, – сказав він.
За словами Порошенка, впевненості в тому, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають і ті сигнали, які ми отримуємо із бізнес-середовища: “Опитування керівників підприємств, які щоквартально проводить Національний банк, фіксують зростання оптимістичних очікувань – як щодо розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового стану самих підприємств”.
Водночас Президент вказав на те, що агентство Moody’s підвищило кредитний рейтинг України: “Прогноз із негативного в березні п’ятнадцятого поступово змінився на позитивний у серпні 2017 року”. Так само Standard & Poor’s підтвердили довгострокові та короткострокові рейтинги в іноземній та національній валютах на рівні “B-/B” зі стабільним прогнозом.
“214 фондових менеджерів із 154 інвестиційних компаній, опитаних Institutional Investor’s research group, поставили Україну першою в списку країн, які вони планують відвідати протягом найближчого року з метою поточного інвестування, або оцінки його перспектив”, – додав Порошенко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас