Глава Renault заявив, що до 2040 року бензинового транспорту не залишиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Renault заявив, що до 2040 року бензинового транспорту не залишиться

Технології&Авто
735
Глава Renault – Nissan заявив про це на зустрічі в Парижі, де альянс спільно з Mitsubishi представив план розвитку електричного та автономного транспорту до 2022 року і далі. Альянс підтвердив висловлені раніше наміри щодо електрифікації свого модельного ряду, підкресливши, що збільшення обсягів виробництва – це єдиний шлях до зниження цін на електромобілі.
На думку президента альянсу Renault – Nissan Карлоса Гона, головний стимул до електрифікації транспорту буде виходити від урядів і регуляторів. «Основною причиною буде не стільки споживчий попит, скільки правила щодо емісії, – зазначає він. – До 2040 року дизельного і бензинового транспорту не залишиться. Це абсолютно вірогідний сценарій».
Друга хвиля електромобілів Nissan – 9 мільйонів машин – буде створюватися на базі чотирьох нових платформ. На такому рівні стандартизація шасі ще ніколи не проводилася в альянсі. Число автомобілів на новій платформі зросте з 25% до 70% до 2022 року. До цього ж часу будуть представлені 12 нових повністю електричних моделей, буде досягнута дальність пробігу на одній зарядці в 600 км, а вартість батарей знизиться на 30%, повідомляє Gas2.
Ще більш рішучим кроком Гона є перехід до автономного транспорту. Новий Nissan LEAF ніколи не претендував на звання повністю автономного автомобіля, але поступово нарощував рівень технологій, які допомагають водієві. У першому LEAF була система ProPilot, у нового буде адаптивний круїз-контроль, системи утримання транспортного засобу в межах смуги руху, детектор сліпих зон тощо.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас