НБУ ухвалив Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ухвалив Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік

Казна та Політика
436
Рада Національного банку України ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«На виконання вимог Конституції України та чинного законодавства Рада Національного банку України під час свого засідання ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2018 рік і середньострокову перспективу, розроблені на основі пропозицій Правління Національного банку України. Також затверджено кошторис адміністративних витрат Національного банку на 2018 рік», – йдеться в повідомленні.
За словами голови Ради НБУ Богдана Данилишина, прийняттю цього документа передувало його широке обговорення в бізнесових та наукових колах, громадських організаціях, експертному середовищі. Одержано більше 1500 пропозицій із майже 80 організацій, наукових інституцій, бізнесових структур.
“Разом нам вдалося підготувати документ, яким визначені цілі та пріоритети Національного банку в монетарній сфері на наступний рік і середньострокову перспективу. Аби забезпечити учасникам ринків зрозумілість та передбачуваність монетарної політики, ми врахували під час розробки Основних засад у тому числі принцип послідовності. Важливо, що реалізація Основних засад сприятиме подальшому зниженню рівня інфляції, фінансовій стабільності і пришвидшенню темпів економічного зростання”, – сказав Данилишин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас