Майже половина росіян очікує незабаром на банківську кризу - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина росіян очікує незабаром на банківську кризу - опитування

Світ
807
Дослідження, проведене Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД), показує, що громадяни РФ досить високо оцінюють імовірність появи в країні банківської кризи, а то і зовсім вважають, що вона вже настала, повідомляє Прайм з посиланням на результати опитування.
На думку опитаних виданням експертів, на це вплинули проблеми в банку “Югра”. ВЦВГД проаналізував, як політика ЦБ РФ з розчищення банківського сектора впливає на побоювання громадян країни втратити свої заощадження в фінансових структурах. Отже, 44% респондентів допустили можливість виникнення банківської кризи в РФ в найближчі два-три роки.
З цього числа громадян банківську кризу, дефолт, втрату вкладів і заощаджень незабаром бачать цілком імовірним 29% опитаних (у 2013 році так відповідало 50%), ще 15% оцінюють ситуацію в російських банках ще більш критично: криза “майже напевно відбудеться або вже відбувається”. При цьому в липні ВЦВГД повідомляв, що довіра респондентів до банків і кредитів відносно літа минулого 2016 року зросла.
В останньому дослідженні більшість опитаних були інформовані про відкликання ліцензій у низки банків, які відбувалися в останні роки (67% респондентів), але більш детально за ситуацією спостерігали тільки 14%. Серед власників банківських вкладів ця частка є вищою – 25%.
Опитування показало також, що загальна частка громадян, які мають вклади в банках, за останні роки залишається майже незмінною: станом на 2017 рік – 26% респондентів, на 2013-й – 28%. А ось побоювання в зв’язку з втратою вкладу висловлюють 39% власників рахунків у цьому році проти 38% в 2013-му. 60% опитаних таких побоювань не мають. В опитуванні ВЦВГД взяли участь в серпні 1200 респондентів по всій країні.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас