У Київському метрополітені сподіваються у 2020 році відкрити дві нові станції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київському метрополітені сподіваються у 2020 році відкрити дві нові станції

Казна та Політика
1547
Столичний метрополітен планує не пізніше початку 2020 року відкрити у Києві дві нові станції. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів Віктор Брагінський, начальник КП «Київський метрополітен».
«Ми маємо закінчити проектування метро на Виноградар до кінця року, щоб наступного приступити до будівництва. На кінець 2019 – початок 2020 року заплановано відкриття двох станцій. Насправді, ці два проекти – і метро на Троєщину, і метро на Виноградар – було ініційовано майже одночасно. Виноградар просто на правому березі, і він не так «голосно» звучав. Справа в чому? Вартість двох станцій на Виноградар – близько п’яти мільярдів гривень. Це перша черга будівництва. Якщо говорити про метро на Троєщину, то сума сягатиме більше 45 млрд. Тобто проект метро на Виноградар місто може реалізувати самостійно, а для метро Троєщину потрібно залучати інвесторів», – сказав він.
За словами керівника підземки, восени у Німеччині відбудеться бізнес-форум, де мер столиці Віталій Кличко представить проект по будівництву метро на Троєщину і шукатиме потенційних інвесторів. Брагінський також відзначив, що також зараз триває розробка технічної документації з інвесторами з Китаю.
«Але треба розуміти, що інвестор в Україну зараз не дуже поспішає, всі знають нашу ситуацію з АТО, і до пропозицій дуже обережне відношення», – зауважив начальник КП «Київський метрополітен».
Брагінський додав, що китайська сторона виявляє зацікавленість проектом, вже готується його попереднє техніко-економічне обґрунтування.
«Зі сторони міста розпочато роботи з ремонту мосту. Маю зауважити, що сьогодні реалізація цього проекту як ніколи вірогідна. Уявіть, цей міст (Подільсько-Воскресенський. – ред.) «будується» вже майже 40 років. І лише зараз розпочався реальний процес», – заявив він.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас