Сенат США стурбований застосуванням технології Face ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США стурбований застосуванням технології Face ID

Технології&Авто
1416
Новий iPhone X з функцією Face ID ще не потрапив в руки перших покупців, але багато людей вже занепокоєні питанням приватності. У Сенату США поки назріло два питання. Перше – чи буде Apple надавати правоохоронним органам скани облич користувачів і чи не стане компанія сама збирати базу даних в корисливих цілях.
Сенатор США Аль Франкен відправив главі Apple Тіму Куку лист зі списком питань, що його непокоять. Багато з питань політика вже були озвучені ЗМІ та експертами відразу після презентації нових продуктів. Тоді фахівці з кібербезпеки розкритикували Apple, яка заявила, що ймовірність помилки Face ID при розпізнаванні обличчя дорівнює одному шансу на мільйон. Франкен теж хоче зрозуміти, як саме розробники встановили цей показник і які кроки взяли для захисту від злому.
Як зазначає Recode, компанія навчала алгоритм на прикладі мільярда фотографій. Одне з перших питань Франкена – звідки Apple взяла ці фотографії. Сенатор побоюється, що компанія буде використовувати алгоритм в своїх цілях або продавати «відбитки облич» іншим компаніям, в тому числі спецслужбам.
Під час презентації нових продуктів в Steve Jobs Theatre старший віце-президент з маркетингу Філ Шиллер пояснив, що всі біометричні дані на iPhone X будуть оброблятися процесором на самому пристрої і не будуть пересилатися в хмару. Однак сенатор хоче переконатися, що Apple не змінить цей порядок в подальшому і не буде з якихось причин зберігати фотографії власника та інших людей, які опиняться «під прицілом» Face ID.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас