Темпи зростання зарплат в єврозоні в II кварталі прискорилися до максимуму за 2 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання зарплат в єврозоні в II кварталі прискорилися до максимуму за 2 роки

Світ
269
Темпи зростання зарплат в єврозоні у другому кварталі 2017 року прискорилися до максимуму більш ніж за два роки – це може бути сигналом того, що інфляція в регіоні рухається до цільового показника Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Середньогодинна оплата праці в 19 країнах єврозони підвищилася в квітні-червні на 2% в порівнянні з тим же періодом роком раніше, максимальними темпами з першого кварталу 2015 року, свідчать дані Статистичного управління Євросоюзу (Eurostat).
Для порівняння: в січні-березні показник збільшився на 1,3%.
Темпи зростання зарплат в єврозоні перевищують прогнози експертів ЄЦБ. За їхніми оцінками, оприлюдненими минулого тижня, зарплати в єврозоні підвищаться на 1,5% в 2017 році, на 2% в 2018 році і на 2,3% в 2019 році.
Збереження більш швидких темпів зростання зарплат в єврозоні підвищить ймовірність того, що ЄЦБ згорне програму викупу активів наступного року, пише MarketWatch.
Минулого тижня глава ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що рада керуючих ЄЦБ обговорювала різні сценарії для QE, але обговорення поки носили попередній характер. Більшість рішень щодо програми стимулювання, ймовірно, буде прийнято в жовтні, зазначив Драгі.
Витрати на робочу силу в єврозоні у другому кварталі зросли на 1,8% відносно того ж періоду минулого року після підвищення на 1,4% в першому кварталі, повідомило Eurostat.
У 28 країнах Євросоюзу зростання витрат на робочу силу в квітні-червні прискорилося до 2,2% з 1,6%, темпи підвищення середньогодинної оплати праці – до 2,4% в річному вираженні в порівнянні з 1,5% в першому кварталі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас