Зростання зарплати в держсекторі загрожує повернути Україну до критичного стану, - заступник директора МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання зарплати в держсекторі загрожує повернути Україну до критичного стану, - заступник директора МВФ

Казна та Політика
3745
Міжнародний валютний фонд сподівається на здійснення Україною реформ для того, щоб отримати наступний транш за програмою розширеного фінансування (EFF). Про це перший заступник директора-розпорядника фонду Девід Ліптон розповів в інтерв’ю “Економічній правді”.
“Зараз зарано робити якісь прогнози щодо цього (отримання наступного траншу). Спочатку ми повинні побачити, що реформи, які потрібні для цього перегляду програми, дійсно введені. Нарешті, Рада виконавчих директорів МВФ м переконаєатися, що Україна має прогрес щодо впровадження плану реформ”, – сказав Ліптон.
Він зазначив, що в центрі уваги цього перегляду програми пенсійна реформа, заходи з прискорення приватизації і забезпечення конкретних результатів у боротьбі з корупцією. Також для МВФ важливо, щоб фіскальна і енергетична політика залишалися відповідними програмним зобов’язанням.
Ліптон вважає, що після вже проведених Україною реформ зростають ризики для повернення колишнього стану справ.
“Існують ризики повернення назад. Зростання заробітної плати в державному секторі і деяких частинах приватного сектора було дуже високим в порівнянні з інфляцією. Якщо така ситуація буде зберігатися, це негативно позначиться на рентабельності і конкурентоспроможності і, врешті-решт, буде загрожувати повернути Україну туди, де вона була 3 роки тому. тобто Україна буде не в змозі конкурувати на міжнародному рівні. Також існує багато інших ініціатив, які можуть призвести до зростання бюджетного дефіциту і загрожувати стабільності країни”, – додав перший заступник директора-розпорядника МВФ.

Довідка Finance.UA:

  • Для продовження співпраці та отримання п’ятого траншу від МВФ Україна повинна затвердити пенсійну реформу, прискорити приватизацію і показати реальні результати в боротьбі з корупцією.
  • До кінця 2017 року Національний банк очікує 2 млрд доларів траншу від МВФ і 600 млн євро від Єврокомісії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас