Порівняно із сусідами Україна пасе задніх – заступник голови МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порівняно із сусідами Україна пасе задніх – заступник голови МВФ

Казна та Політика
839
Щоб досягти швидкого зростання економіки, Україна повинна провести земельну реформу, вдосконалити управління державними підприємствами та продовжити очищення банківської системи.
Про це в інтерв’ю Економічній правді заявив перший заступник голови МВФ Девід Ліптон.
За його словами, якщо Україна просунеться вперед у питаннях удосконалення управління держпідприємствами, земельної реформи та продовження очищення банківської системи, вона матиме хороші перспективи для швидшого зростання економіки та для того, щоб побачити такі стандарти життя, що наближаються до рівня життя у розвинених країнах.
“Україна пасе задніх у процесі конвергенції, якщо порівняти її з багатьма її сусідами. Важливо не заспокоюватися на досягнутому”, – сказав Ліптон.
“Мовляв, вже є позитивне зростання, та глобальне відновлення полегшує роботу. Україна має просуватися вперед, щоб покращити ситуацію на майбутнє”, – підсумував він.

Довідка Finance.UA:

  • Для продовження співробітництва і отримання п’ятого траншу від МВФ Україна має затвердити пенсійну реформу, прискорити приватизацію й показати реальні результати у боротьбі з корупцією.
  • До 2017 року Національний банк очікує 2 млрд доларів траншу від МВФ і 600 млн євро від Єврокомісії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас