НБУ дозволив банкам обирати агентів для здійснення ідентифікації фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив банкам обирати агентів для здійснення ідентифікації фізосіб

Казна та Політика
1288
Національний банк України (НБУ) дозволив банкам доручати юридичним і фізичним особам на договірній основі здійснювати ідентифікацію та верифікацію клієнтів-фізичних осіб згідно з вимогами законодавства про фінансовий моніторинг.
Як повідомляється на веб-сайті центробанку, відповідне рішення зафіксовано постановою правління НБУ №90 “Про затвердження змін до положення про здійснення банками фінансового моніторингу” від 12 вересня 2017 року, яка набирає чинності на наступний день після офіційного оприлюднення.
При цьому Нацбанк відзначає, що новий порядок здійснення посередниками (агентами) ідентифікації і верифікації клієнтів прийнято у відповідності з законом “Про споживче кредитування”.
“Зазначений порядок дозволить банкам розвивати споживче кредитування, не відволікаючи значні власні ресурси на здійснення ідентифікації і верифікації позичальників-фізосіб. Такий підхід відповідає європейським практикам. Він дозволить банкам зосередити більше зусиль на розвитку масового кредитування в Україні”, – цитується директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза.
Згідно з новими вимогами НБУ, комерційний банк зможе вибрати посередників тільки після того, як переконається у бездоганній діловій репутації таких осіб.
Відповідальність за неналежне здійснення агентами ідентифікації і верифікації банківських фізосіб-клієнтів банку покладається на сам банк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас