ФГВФО продаватиме активи банків-банкрутів з використанням моделі голландських аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО продаватиме активи банків-банкрутів з використанням моделі голландських аукціонів

Фондовий ринок
261
Фонд гарантування вкладів фізичних (ФГВФО) ввів пілотний проект з реалізації активів ліквідованих банків з використанням моделі голландських аукціонів.
Як повідомляється на сайті ФГВФО, суть проекту полягає в тому, що протягом одного дня буде відбуватися автоматичне покрокове зниження ціни лота до того моменту, поки перший з покупців не натисне кнопку “купити”. Для максимізації ціни продажу Фонд, зокрема, передбачив етап подання закритих цінових пропозицій.
“Впровадження нової моделі торгів за принципами голландського аукціону – наступний етап еволюції підходів до реалізації активів Фондом гарантування. Ми вже забезпечуємо максимальне розкриття інформації про активи, розробили і запустили зрозумілу та прозору систему “ProZorro.Продажі”, початкова ціна встановлюється на рівні балансової вартості. Новий пілотний проект, зберігаючи всі наші напрацювання, повинен допомогти нам оптимізувати процес реалізації активів”, – цитує прес-служба ФГВФО заступника директора-розпорядника Фонду Світлану Рекрут.
За умовами пілотного проекту, аукціони і надалі будуть відбуватися виключно в системі “ProZorro.Продажі”. Відмінність від поточної моделі – автоматичне покрокове зниження ціни від початкової ціни продажу буде відбуватися протягом одного дня. За день торгів ціна може знизитися зі 100% до 20% номіналу.
Серед ключових змін – скасування обмеження за кількістю учасників торгів. Навіть за умови, що участь в аукціоні візьме один покупець, який зробить ставку, торги будуть вважатися такими, що відбулися. Ще одна важлива новація – зареєструватися на торги можна навіть в день проведення аукціону.
Згідно з повідомленням, нову модель аукціону планується використовувати як для індивідуального продажу активів, так і для реалізації пулів активів. Перші лоти планується виставити на продаж вже в кінці вересня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас