Кабмін продовжив термін подачі заяв на монетизацію субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін продовжив термін подачі заяв на монетизацію субсидій

Казна та Політика
372
Кабмін продовжив до 1 листопада термін подачі заяв громадянами на монетизацію частини невикористаної субсидії. Таке рішення ухвалено на засіданні уряду в середу.
За словами міністра соцполітики Андрія Реви, чинним Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій передбачалося, що громадяни мали право на компенсацію частини зекономленої субсидії, якщо подали заяви до органів соцзахисту до 1 вересня. Однак нині люди звертаються з тією проблемою, що з об’єктивних причин не всі змогли подати заяви до 1 вересня. Саме тому і вирішено продовжити термін подання таких заяв ще на два місяці.
Окрім цього, відомо, що Кабмін дозволив перепризначати субсидії на новий опалювальний сезон громадянам, які мають заборгованість за два і більше місяців в оплаті житлово-комунальних послуг, але не визнають її і звернулися до суду до моменту вирішення питань у суді.
Рева розповів, що раніше Кабмін передбачив, що субсидії не перепризначаються на наступний термін, якщо є прострочена заборгованість терміном понад два місяці на суму більше 340 гривень.
Водночас зауважив, що деякі громадяни не визнають цієї заборгованості і подають позови до суду.

Довідка Finance.ua:

  • 26 квітня Кабмін ухвалив рішення про монетизацію зекономленої суми субсидії на оплату газу та електроенергії, яка торкнеться близько 1,5 млн українських сімей.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас