Японія почне впроваджувати безпілотники для перевезення літніх жителів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія почне впроваджувати безпілотники для перевезення літніх жителів

Технології&Авто
241
У невеликому японському місті Нішіката з’явився автобус-безпілотник, розроблений японською компанією інтернет-торгівлі і постачальником мобільних ігор DeNA Co, повідомляє Reuters.
Японія починає експериментувати з автобусами-безпілотниками в сільських місцевостях, таких як містечко Нішіката, розташоване в 115 км на північ від столиці Токіо, де населенню дуже бракує автобусів і таксі.
Швидке просування технологій автономного водіння спонукає міста, як Париж і Сінгапур, експериментувати з такими послугами, які можуть виявитися незамінними і в Японії, де населення в сільських районах не тільки старіє, але і скорочується. Японія може запустити безпілотний транспорт для сільських громад до 2020 року, якщо випробування, започатковані цього місяця, виявляться успішними.
Уряд також планує перетворити місця для зупинки і відпочинку на автомагістралях в центри надання літнім людям різних послуг. «Сільські місцевості в Японії старіють навіть швидше, ніж міста, і для роботи автобусів і таксі просто недостатньо працівників», – сказав Хіроші Накаджіма, розробник програмного забезпечення для автобусів-безпілотників. В процесі тестування вже перевірили безпеку транспортного засобу в дорожніх умовах. Єдиний мінус – ТЗ розвиває швидкість тільки до 10 км/год.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас