Індія почне блокувати SIM-картки, не прив'язані до біометричних ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія почне блокувати SIM-картки, не прив'язані до біометричних ID

Світ
518
Всі SIM-картки повинні бути прив’язані до Aadhaar (індійська система біометричної ідентифікації) до лютого 2018 року, щоб уникнути деактивації телефонних номерів, повідомляє Financial Express.
Це робиться для того, щоб запобігти використанню SIM-карток злочинцями, шахраями і терористами від імені звичайних громадян. Телекомунікаційним компаніям було доручено проінформувати своїх абонентів про необхідність прив’язки своїх стільникових телефонів до Aadhaar через електронні листи, текстові повідомлення або рекламні оголошення.
Таке розпорядження було дано Верховним судом після слухання справи Фонду Лок Ніті. Фонд Лок Ніті звернувся у Верховний суд Індії, щоб довести несанкціоноване використання SIM-карток у мобільних телефонах.
Центральний уряд запевнив Верховний суд в лютому, що протягом року він введе в дію ефективний механізм для перевірки існуючих користувачів передплачених мобільних тарифів. Вони заявили, що зібрані біометричні дані повинні бути зашифровані телекомунікаційною компанією і відправлені в UIDAI (система ідентифікації громадян і резидентів Індії), будь-яке зберігання біометричних даних постачальником послуг є кримінальним злочином, караним тюремним ув’язненням на строк до трьох років відповідно до Закону про Aadhaar 2016 року.
Однак багато індійських вчених та активістів висловили занепокоєння з приводу захисту даних, які зберігаються в біометричній системі. Правила приватності даних чітко не позначені, а уряд не несе жодної відповідальності за зібрані відомості. Мало того, експерти побоюються, що це призведе до формування суспільства тотального стеження.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас