Водії на єврономерах відмовилися від податкових пільг: що тепер буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водії на єврономерах відмовилися від податкових пільг: що тепер буде

Технології&Авто
11345
Активісти, які виступають за пільгове розмитнення для машин на єврономерах, відмовилися підписувати меморандум про пільгове розмитнення для своїх автомобілів. Але відповідний законопроект все-одно вирішено розробити і подати на розгляд до Верховної Ради найближчим часом, розповіла голова комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна.
Зараз паралельно розробляється відразу два документи для єврономерів.
  • Перший (планують подати першим) наглухо закриє кордони для автомобілів, які незаконно використовують режим тимчасового ввезення або транзит.
  • Другим законопроектом водіям запропонують розмитнити і поставити на облік автомобілі, які на сьогоднішній день вже ввезені в країну. Обійтися це повинно приблизно в 1-1,4 тис. євро залежно від року випуску авто і об’єму двигуна. Ініціатива повинна торкнутися автомобілів на іноземних номерах випуску 2000 року і пізніше. Зміни збираються вносити до трьох Кодексів – Податкового, Митного і Бюджетного.
Юристи кажуть, що власники авто з латвійськими і польськими номерами недарма відмовилися підписуватися під новим документом Южаніної. Стала очевидна нова проблема: для розмитнення транспортного засобу за «спецтарифом» потрібно бути його власником. А схемні авто найчастіше завозили без оформлення на нових господарів.
«Більшість нерозмитнених автомобілів перебуває у власності нерезидентів – латвійських і польських компаній, громадян ЄС. Протестувальники ж, в залежності від схеми тимчасового завезення, є лише довіреними особами або «працівниками» власників таких транспортних засобів. Так, щоб розмитнити евроавто за новими акцизами – потрібно буде купувати на нього право власності, що в деяких країнах неможливо без пред’явлення авто в реєстраційний орган і отримання транзитних номерів», – пояснив ситуацію адвокат ЮК «Де-юре» Андрій Павлишин.

Довідка Finance.ua:

  • 6 вересня власники нерозмитнених авто мітингували в центрі Києва.
  • Також ДФС повідомляла, що понад 63,9 тис. транспортних засобів комерційного і особистого користування з іноземною реєстрацією, що ввозяться протягом 2015-2017 років в режимі транзиту і тимчасового ввезення, перебувають в Україні з порушенням терміну.
  • Сьогодні існує два варіанти легалізації іноземного авто: якщо у автомобіля залишилася зарубіжна реєстрація, то з ним можна заїхати в транзитному режимі і розмитнити автомобіль протягом 10 днів.
  • Якщо машина знята з іноземної реєстрації в країні, де її купували, то повинні бути транзитні номери. Необхідно мати свідоцтво про реєстрацію інформації про зняття з обліку, техпаспорт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас