Сотні тисяч французів вийшли на вулиці проти трудової реформи Макрона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сотні тисяч французів вийшли на вулиці проти трудової реформи Макрона

Світ
1199
Сотні тисяч людей у багатьох містах Франції взяли участь у демонстраціях у вівторок, 12 вересня, протестуючи проти реформи трудового законодавства, запланованої президентом країни Еммануелем Макроном.
Зокрема, протестувальники вийшли на вулиці у Парижі, Марселі, Ліоні, Тулузі, Бордо та Ніцці.
За даними лівої профспілки “Всезагальна конфедерація праці” (CGT), яка є організатором протестів, у акціях взяли участь близько 400 тисяч осіб. МВС Франції наводить дещо скромніші цифри – понад 220 тисяч, інформує агенція AFP.
Загалом профспілка CGT оголосила про проведення майже 200 зібрань по всій Франції 12 вересня.
Поліція у Парижі змушена була застосувати сльозогінний газ до групи з близько 300 агресивно налаштованих протестувальників із закритими обличчями, які жбурляли в поліцейських різні предмети. Повідомляється, що по всій країні було затримано 13 учасників протестів.
Керівник CGT Філіпп Мартінез заявив про “дуже серйозну мобілізацію” та про “вдалий” перший день протестів.
Нагадаємо, однією з ключових позицій у запропонованій Макроном реформі трудового законодавства є зменшення впливу профспілок на ведення переговорів з роботодавцями. Підприємствам будуть запропоновані більш гнучкі умови в переговорах про заробітну плату і умови праці. Також реформа передбачає зменшення виплат при звільненні.
За матеріалами:
AFP
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас