Samsung SDI показала нові конфігуровані батареї, здатні забезпечити електромобілю дальність ходу до 700 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung SDI показала нові конфігуровані батареї, здатні забезпечити електромобілю дальність ходу до 700 км

Технології&Авто
915
На Міжнародному автосалоні у Франкфурті, що відкрився вчора (12-24 вересня), найбільший виробник акумуляторних батарей Samsung SDI показав нові моделі акумуляторів, призначені для електромобілів.
Мабуть, найбільш цікавою серед продемонстрованих південнокорейською компанією розробок можна вважати «багатофункціональні акумуляторні батареї», які відрізняються можливістю гнучкого налаштування конфігурації. Кажучи конкретніше, модульна конструкція дозволяє збирати блоки потрібної ємності з певної кількості акумуляторних модулів. Причому, як повідомляється, додавати модулі у блок так само легко, як ставити книжку назад на полицю.
Електромобілі преміум-класу, наприклад, зможуть оснащуватися акумуляторними блоками з 20 таких модулів і проїжджати на одному заряді до 700 км. А моделі класом нижче в кузові «седан», оснащені блоками з 10-12 модулів, будуть проїжджати без підзарядки до 300 км. Виробник розраховує, що ці акумуляторні батареї будуть користуватися попитом, оскільки забезпечують більшу гнучкість при розробці конструкції тієї чи іншої моделі.
Ще одна цікава розробка, представлена на стенді південнокорейського виробника, називається «низькопрофільний акумуляторний елемент». Як повідомляється, даний елемент відрізняється зниженою на 20% в порівнянні з доступними на ринку рішеннями висотою. Таким чином, розробка може використовуватися для створення низькопрофільних акумуляторних батарей, які будуть відрізнятися меншою висотою і займати менше цінного місця, забезпечуючи конструкторам додаткову гнучкість при розробці автомобіля.
В рамках виставки Samsung SDI також показала різні циліндричні батареї і модулі на базі елементів типорозміру 21700. Як стверджується, вони на 50% перевершують за ємністю акумулятори типу 18650. У назві 21700 відображені розміри елементів даного типу: діаметр – 21 мм, довжина – 70 мм. Елементи типорозміру 21700 завдяки оптимальній формі користуються підвищеним попитом і широко використовуються в багатьох сегментах ринку, крім автомобільного.
На жаль, про терміни початку масового виробництва батарей нового покоління поки що даних немає.
Залишається додати, що в травні цього року Samsung SDI побудувала новий завод з виробництва батарей в Угорщині, який доповнив виробничі потужності компанії, представлені заводами в Південній Кореї та Китаї.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас