Фактор Саакашвілі: УЗ перегляне процедуру контролю пасажирів в міжнародних поїздах "Інтерсіті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фактор Саакашвілі: УЗ перегляне процедуру контролю пасажирів в міжнародних поїздах "Інтерсіті"

Казна та Політика
1961
“Укрзалізниця” має намір відкоригувати процедуру контролю пасажирів в міжнародних поїздах “Інтерсіті” після інциденту з Міхеілом Саакашвілі, повідомив в.о. голови правління УЗ Євген Кравцов.
Кравцов зазначив, що в поїзді Київ-Перемишль діє окремий порядок митного контролю, який здійснюється під час руху. Це експериментальна модель, запроваджена, щоб пасажирам було більше комфорту, і вони швидше перетинали кордон.
“Нам потрібно буде ретельніше її (модель – ред.) Вивчити та, можливо, підкоригувати щоб уникнути лазівок для окремих пасажирів”, – сказав він.
“Крім цього випадку, у нас, на жаль, відбуваються ситуації, коли особи, які мають невідповідні або підроблені документи, що не мають права в’їзду в Україну, намагаються це зробити. Їх знімають з поїзда після проходження кордону”, – зазначив в.о. керівника УЗ.
На питання, чи можна було так вчинити з Саакашвілі, Кравцов відповів: “Укрзалізниця” не мала права взагалі пускати його в вагон “.

Довідка Finance.UA:

  • Поїзд №715 “Інтерсіті” Перемишль-Київ, в якому знаходилися екс-глава Одеської ОДА Саакашвілі разом з супроводжуючими його політиками і депутатами Верховної Ради, затримався з відправкою з Перемишля 10 вересня.
  • Так як Саакашвілі відмовився залишати поїзд, а УЗ не могла почати перевезення. Пасажирам тоді запропонували пересісти на автобуси для продовження подорожі по маршруту. УЗ також заявила, що виплатить компенсації.
  • Сам Саакашвілі пізніше в той же день прорвався разом з натовпом однодумців через кордон України в пункті Шегині.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас