За п'ять років Mercedes-Benz хоче перевести весь модельний ряд автомобілів на електродвигуни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За п'ять років Mercedes-Benz хоче перевести весь модельний ряд автомобілів на електродвигуни

Фондовий ринок
1102
Шведський автовиробник Volvo, що належить китайській компанії Zhejiang Geely Holding Group, першим визначив точні терміни відмови від традиційних силових установок, що включають бензинові і дизельні двигуни внутрішнього згоряння. Незабаром його прикладу послідували інші – Jaguar/Land Rover, Aston Martin. І ось зараз до них приєднався Mercedes-Benz, що входить до складу автобудівельного концерну Daimler AG. Німецький автовиробник націлюється протягом найближчих п’яти років повністю перевести весь модельний ряд автомобілів на електродвигуни. Про це на нещодавньому заході для інвесторів заявив глава концерну Daimler Дітер Цетше.
Таким чином, до 2022 року в асортименті Mercedes-Benz не залишиться жодної моделі автомобіля, оснащеної тільки ДВЗ. Тобто, це будуть або гібриди, або чисті електромобілі.
Всього планується випустити 50 моделей з новими двигунами. Для покриття витрат, пов’язаних з переходом на електромобілі, Daimler готова виділити близько €4 млрд до 2025 року.
Одночасно глава Daimler оголосив, що і компанія Smart, що входить до концерну, теж повністю відмовиться від випуску моделей з ДВЗ, причому вже до 2020 року.
Mercedes-Benz оголосив про намір повністю припинити випуск нових моделей автомобілів, оснащених тільки ДВЗ, відразу після того, як стало відомо, що Китай хоче приєднатися до решти країн, що зважилися заборонити продажі дизельних і бензинових автомобілів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас