Судно з американським вугіллям прибуде в Україну вже цього тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судно з американським вугіллям прибуде в Україну вже цього тижня

Енергетика
222
Прибуття судна з дефіцитним вугіллям антрацитової групи з США в Україну для потреб державної енергогенеруючої компанії “Центренерго” очікується цього тижня.
Про це в ефірі одного з національних телеканалів повідомила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості з питань євроінтеграції Наталія Бойко.
“Ми очікуємо, що перше судно прибуде цього тижня. До кінця вересня чекатимемо другу поставку (вже для компанії ДТЕК – ред.). Це антрацит, який був законтрактований компанією “Центренерго” у компанії XСoal з США”, – сказала вона, додавши, що того обсягу, прибуття якого очікується, має вистачити для роботи енергокомпанії до кінця цього року.
Також Бойко повідомила, що “Центренерго” веде нові переговори про можливість додаткових поставок вугілля з-за кордону.

Довідка Finance.UA: 
  • 15 березня Рада нацбезпеки прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО.

  • У зв’язку з блокадою поставок вугілля з окупованих регіонів Донбасу було введено надзвичайний стан в енергетиці, оскільки заборона на ввезення палива унеможливлювала наявність антрациту на українських ТЕС, які виробляють електрику.
  • У зв’язку з цим, в Міненергетики було прийнято рішення розпочати поставки вугілля з ПАР, Австралії і США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас