Мінфін закликає ВР утриматися від реєстрації законопроектів, що становлять загрозу автоматизованому відшкодуванню ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін закликає ВР утриматися від реєстрації законопроектів, що становлять загрозу автоматизованому відшкодуванню ПДВ

Казна та Політика
226
Міністерство фінансів закликає комітет податкової і митної політики Верховної Ради утриматися від реєстрації законопроектів, які можуть поставити під загрозу роботу автоматичного відшкодування ПДВ.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.
Зазначається, що Міністерство фінансів спільно з Державною фіскальною службою (ДФС) постійно моніторить і вдосконалює роботу системи.
“Якщо депутати хочуть приєднатися до процесу вдосконалення роботи системи, то Мінфін готовий до діалогу, але ми наполягаємо на тому, щоб депутати не слухали лобістів, які пропонують скасувати роботу системи, яка успішно бореться зі зловживаннями при відшкодуванні ПДВ. Це стане кроком назад у боротьбі з корупцією і схемами з ПДВ. Також ми бачимо істотний корупційний ризик і відновлення схем при реалізації ідеї перенесення центру прийняття рішень щодо реєстрації податкових накладних на регіональний рівень”, – йдеться в ньому.
Підкреслюється, що чітко зрозуміло, що скасування автоматичної системи зупинки реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності призведе до прямих втрат бюджету.
Зараз у системі зупинено накладних на 3 млрд гривень, за якими платники не звернулися до ДФС щодо підтвердження операції.
Повернення до ручної зупинки реєстрації податкових накладних – це зрив автоматичного відшкодування ПДВ.
На даний момент кожна накладна, що пройшла систему ризиків, гарантує реальність операції.
У разі скасування роботи системи зупинки реєстрації накладних в середньостроковій перспективі відшкодування ПДВ в автоматичному режимі без додаткових перевірок стане неможливим.
За таких умов буде повернута відповідальність за протиправні дії третіх осіб.
Скасування роботи системи призведе до зменшення зростання надходжень ПДВ до бюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас