У Китаї користувачів зобов'язали прив'язати акаунти до реальних імен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї користувачів зобов'язали прив'язати акаунти до реальних імен

Світ
441
340 мільйонів користувачів Sina Weibo, популярного сервісу мікроблогів в Китаї, отримали попередження про те, що у них є тиждень, щоб зв’язати свої акаунти зі справжнім ім’ям, пише TechCrunch.
Попередження введено через нову державну постанову, що забороняє анонімне листування в інтернеті. У Китаї аналогічні правила існують з 2011 року, але компанія ніколи їх не застосовувала. Як показав реальний досвід Weibo, примусову прив’язку акаунтів до реальних імен виявилося зробити дуже непросто. Багато користувачів воліли зовсім відмовитися від сервісу, ніж вести листування через акаунт, прив’язаний до їхньої справжньої особистості.
Посилення цензури з боку китайського уряду передбачає не тільки прив’язку акаунтів до реальних імен, але і боротьбу з VPN, подальше скорочення онлайн-дискусій і обмеження іноземного контенту.
Правило аутентифікації акаунтів може виявитися фатальним для сервісу Weibo, який попри цензуру став китайським твіттером. Нові правила можуть призвести до втрати десятків мільйонів користувачів сервісу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас