Вперше людині імплантували надруковану гомілкову кістку (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше людині імплантували надруковану гомілкову кістку (фото)

Технології&Авто
2077
Хірурги Госпіталю принцеси Александри у Брісбені (Австралія) провели першу в світі імплантацію надрукованого на 3D-принтері каркаса великої гомілкової кістки пацієнту, який страждав від серйозної форми остеомієліту.
27-річному австралійцю Ройбену Ліхтеру загрожувала ампутація ноги вище коліна, коли йому запропонували експериментальну операцію, яка раніше проводилася тільки на тваринах. «Мені зовсім не було страшно, — зізнається він. — Я не збирався втрачати ногу без боротьби». Так він став першою у світі людиною з великою гомілковою кісткою, надрукованою на тривимірному принтері.
У ході підготовки операції інженери Технологічного університету Квінсленда розробили тривимірну модель великої гомілкової кістки, яку надіслали у Сінгапур, де її надрукували із спеціального біологічно безпечного полімеру, що розкладається під дією мікроорганізмів.

Всього для імплантації пластикової кістки хірургам знадобилося провести п’ять операцій, одна з яких була потрібна для викачування гною з тканин. Тепер штучна кістка вкрита кровоносними судинами і тканинами, взятими з двох гомілкових кісток пацієнта і лівого коліна, які вже починають наростати навколо каркаса. З часом, якщо все піде за планом, тканина відтворить здорову гомілкову кістку. Але у найближчі півтора року Ліхтер ходити не зможе.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас