Економісти спрогнозували, скільки ще триватиме девальвація гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти спрогнозували, скільки ще триватиме девальвація гривні

Валюта
8010
Із кінця серпня офіційний курс долара за інформацією НБУ виріс з 25,4 до 25,9 гривень за $1. За цей час питання стабільності національної грошової одиниці знову встигло набрати актуальність.
Про це говорить економіст незалежної групи макроекономічного аналізу та прогнозування IMF Group Ukraine Григорій Кукуруза.
«Справа в тому, що економісти знають, а населення інтуїтивно відчуває, що 1,2% девальвації – лише початок тренду ревальвації в зворотний бік і перехід до традиційної осінньої девальвації, яка зазвичай триває до січня-лютого», – зазначає Григорій Кукуруза.
За словами Кукурузи, підвищення курсу долара має декілька причин. Основна – сезонний попит, якому не варто дивуватися. Підвищення попиту на валюту щоосені – традиційне явище для української економіки. До того ж, довіра українців до національної валюти зовсім невелика, навіть незважаючи на літнє зміцнення гривні.
«Ми бачимо, що гривня влітку зміцнювалася, кон’юнктура світових ринків була досить сприятлива, але традиційно у вересні починається пожвавлення ділової активності, в тому числі імпортерів, які готуються до другого півріччя, здійснюють закупівлі. Тому звичайно рух коштів у вересні посилюється», – коментує член Української спілки фінансових аналітиків Віталій Шапран.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас