Гройсман пояснив, чим зумовлене зростання цін в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман пояснив, чим зумовлене зростання цін в Україні

Особисті фінанси
1830
На зростання цін в Україні впливають ціни на імпортні товари і сезонні коливання цін на товари, пояснив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Мене теж непокоїть зростання цін, особливо на продукти харчування. Це все викликано не зростанням соціальних стандартів, а викликано, в тому числі коливанням зовнішніх ринків. Якщо ми подивимося зростання цін за кордоном, то ми розуміємо, що тут є проблеми, де вже імпорт тисне на українські ціни”, – сказав В. Гройсман.
Він зазначив, що завданням уряду є створення умов, коли зростання доходів громадян буде випереджати зростання цін, а також в деяких випадках – зупинити зростання цін.
“Ми пробуємо ряд заходів, які дозволять нам, по-перше, зупинити зростання (цін – ред.) по деяких категоріях (товарів – ред.). Також ми маємо і сезонні коливання, це очевидний факт, що, наприклад, восени одна група товарів дорожчає”, – сказав прем’єр.
Як повідомлялося, раніше В. Гройсман запевняв, що в найближчі тижні в Україні очікується зниження цін на м’ясну продукцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас