Штрафи за виїзд на «зустрічку» і перетин подвійної суцільної можуть збільшити в 10 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за виїзд на «зустрічку» і перетин подвійної суцільної можуть збільшити в 10 разів

Технології&Авто
16963
Збільшення штрафів за виїзд на зустрічну смугу і перетин подвійної лінії до 4250 грн або до 8500 грн. З позбавленням права керування транспортними засобами на термін від шести місяців до року, за повторне протягом року таке порушення або якщо порушення призвело до створення аварійної обстановки. Про це йдеться в петиції «Збільшення штрафів за виїзд на зустрічну смугу і перетин подвійної лінії для підвищення безпеки на дорогах», зареєстрованої на сайті Верховної ради 6 вересня 2017 року. Автор петиції — директор організації MotoHelp Дмитро Буренін.
«Виїзд автотранспорту на зустрічну смугу для обгону або для розвороту в непередбаченому для цього місці — одна з найпоширеніших причин аварій з фатальними або тяжкими наслідками.
Обгін — один з найчастіших маневрів. Він несе підвищений ризик, оскільки пов’язаний із збільшенням швидкості і обмеженою видимістю. Порушення правил обгону входить в сім основних причин аварій на дорогах.
Розворот в невстановленому для цього місці не тільки створює аварійну ситуацію. Це дія, яку неможливо передбачити та спрогнозувати, а значить, і уникнути іншим учасникам дорожнього руху.
Нинішній розмір штрафів, визначений статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, є невиправдано низьким. Зокрема, стаття 122 КпАП передбачає відповідальність за недотримання правил обгону у вигляді накладення штрафу у розмірі 425 грн або 850 грн. Такі покарання не забезпечують дотримання водіями вимог ПДР і викликають зростання кількості ДТП. Так, в 2016 році кількість зіткнень збільшилася на 43,9%» — йдеться тексті петиції.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас