Водень може стати основою для промислових систем зберігання енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водень може стати основою для промислових систем зберігання енергії

Технології&Авто
934
Секретом переходу світової енергетичної системи на відновлювані джерела енергії може стати наймасовіший елемент на нашій планеті – водень. Компанії утворюють альянси з його вивчення та вкладаються в розвиток відповідних технологій, пише Bloomberg.
Зараз водень отримав підтримку від великих енергетичних компаній: від Shell і Uniper SE до BMW та Audi. Компанії шукають спосіб використання водню для зберігання енергії, для рішень, які, можливо, замінять сьогоднішні дорогі й недовговічні літій-іонні сховища енергії.
За останні 10 років в промислове застосування водню як палива було інвестовано $2,5 млрд. На тлі інвестицій в інші джерела енергії – це небагато. Але ситуація може змінитися, якщо зміниться підхід до використання водню. Вчені кажуть, що водень може використовуватися як сховище енергії. Що важливо, як довговічне сховище. Наприклад, електрику можна збирати влітку в резервуарах, а використовувати взимку. Літій-іонні батареї не передбачаютьі такий формат.
Віце-президент французької енергетичної компанії Air Liquide SA і секретар Ради з водневих технологій Франк П’єр-Етьєн: «2020-ті й 2030-ті стануть для водню такими ж важливими роками, як 1990-ті для вітрової та сонячної енергії. Відбудеться справжній стратегічний прорив».
Технологія використання водню в якості сховища енергії відома давно, але поки не було представлено її комерційної реалізації. Замість цього бізнес сконцентрований на виробництві паливних елементів з водню. Хоча є припущення, що стабільних водневих сховищ індустрія потребує більше. Постійна необхідність оновлювати заряд літій-іонних батарей робить їх не дуже ефективними в промисловому масштабі. Водень теоретично міг би виправити ситуацію, дозволивши надійно запасати надлишки.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас