Южаніна підписала “мирову” з власниками нерозмитнених авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна підписала “мирову” з власниками нерозмитнених авто

Казна та Політика
15903
Власники нерозмитнених авто, які мітингують у центрі Києва, підписали меморандум про порозуміння з головою комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною.
Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.
“В процесі переговорів ми прийшли до розуміння, що ми можемо разом з ними підписати меморандум, який би включав найважливіші аспекти, щоб люди розуміли, що їх почули, роз’їхалися по домівках і займалися своїми справами. А ми займалися напрацюванням законодавства і в найшвидші терміни приймали його”, – заявила Южаніна.
За її словами, в меморандумі є зобов’язання як зі сторони мітингувальників, так і зі сторони держави.
“Ми пообіцяли, що в найближчий час, на наступному пленарному тижні розглянемо законопроект, приймемо його. Він би включав у себе наступний розділ: фундаментальне закриття кордонів для авто, які незаконно використовують режим тимчасового ввезення або режим транзиту”, – повідомила нардеп.
Южаніна повідомила, що друга частина меморандуму стосується обіцянки напрацювання законопроекту, за яким вже ввезені в Україну авто могли би стати на облік, були розмитнені зі сплатою усіх митних платежів, які встановлені державою.
“Коли ми порахували, це абсолютно невеликі суми сплати митних платежів. Категорія до 2200 см кубічних, 2-га категорія автомобілів, це в районі 1 тис. євро. Наступна категорія – 1,2 – 1,4 тис. євро”, – заявила вона.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас