Стало відомо, коли в українських містах введуть обмеження 50 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли в українських містах введуть обмеження 50 км/год

Казна та Політика
4878
Наступного тижня Кабінет міністрів на своєму засіданні розгляне питання зміни правил дорожнього руху (ПДР), що стосуються зниження максимально допустимої швидкості в населених пунктах до 50 км/год.
Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України в 2014-2015 рр., експерт в сфері транспорту та інфраструктури Олександр Кава.
«Весь пакет документів вже перебуває в Кабміні і буде винесений на затвердження під час чергового засідання уряду», – розповів Олександр Кава.
Нагадаємо, в липні Мінінфраструктури схвалило без змін проект постанови КМУ про внесення змін до п. 12.4 ПДР, в якому рух транспортних засобів в населених пунктах обмежується до 50 км/год. Мета цих змін – наблизити українське законодавство до європейських стандартів і знизити кількість аварій.
Згідно з проектом постанови, з 23:00 до 6:00 рух транспортних засобів в населених пунктах буде дозволено на швидкості не більше 60 км/год.
Експерти вважають, що нововведення може обернутися багатокілометровими заторами. Щоб уникнути цього, київській владі доведеться скоріше визначити список вулиць, де дозволений швидкісний режим. Таке право є у КМДА і зараз, просто ним не користуються, встановлюючи однакову швидкість і на вузькій крутій Трьохсвятительській, і на проспекті Возз’єднання або Столичному шосе, де шість смуг і немає пішохідних переходів.
За словами Олександра Кави, межа в 50 км/год – це норма всіх європейських міст. Однак там є вулиці, де можна їздити зі швидкістю 80 км/год і навіть 100 км/год.
«Швидкісний режим можна встановити по всій осі руху північ-південь, через Столичне та Наддніпрянське шосе, а також проспекти Бажана, Возз’єднання. Інакше при швидкості 50 км/год істотно обмежиться пропускна спроможність цих транспортних артерій», – розповів Олександр Кава.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас