"Укртютюн" виступає за введення кримінальної відповідальності за контрабанду сигарет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртютюн" виступає за введення кримінальної відповідальності за контрабанду сигарет

Казна та Політика
281
Асоціація виробників сигарет “Укртютюн” вважає основним завданням у боротьбі з нелегальним ринком введення кримінальної відповідальності за контрабанду сигарет.
“Основним завданням в боротьбі з нелегальним ринком ми бачимо введення кримінальної відповідальності за контрабанду сигарет в особливо великих розмірах. Адміністративний штраф плюс конфіскація товару та транспортного засобу не є для контрабандистів істотним ризиком – надприбуток покриє все з лишком. Необхідно суворе кримінальне покарання”, – повідомила в коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” генеральний директор асоціації “Укртютюн” Валентина Хоменко.
За її словами, контрабанда тютюнових виробів віднесена законодавством багатьох країн ЄС до кримінальних злочинів і карається, в тому числі, позбавленням волі. Серед цих країн – Німеччина, Франція, Італія, Чехія, Литва.
“На розгляді українського парламенту перебуває законопроект №4327, що передбачає кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів в особливо великих розмірах (вартість яких в тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян). Профільний комітет рекомендує прийняти його в першому читанні”, – зазначила гендиректор.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас