Порошенко заявив про секторальну інтеграцію України з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко заявив про секторальну інтеграцію України з ЄС

Казна та Політика
414
Президент України Петро Порошенко заявив, що першочерговими завданнями, які стоять перед українською владою, є максимальне наближення країни до критеріїв членства в Європейському Союзі і в НАТО.
“Перше, що ми зараз з вами повинні зробити, – виконати Угоду про асоціацію. Але цим не можна обмежуватися, і нові кроки слід планувати вже зараз. У липні на Саміті Україна – ЄС українська сторона внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокового співробітництва. Це асоціація з Шенгенською зоною; приєднання до Митного союзу ЄС, Енергетичного союзу ЄС, Спільного авіаційного простору і Єдиного цифрового ринку. Реалізація цих ініціатив фактично перетворить східні кордони України на східні кордони Євросоюзу ще до того, як ми де-юре приєднаємося до Євросоюзу”, – сказав він, виступаючи з щорічним зверненням у парламенті в Києві в четвер.
За його словами, в результаті такої стратегії Україна максимально наблизиться до критеріїв членства в Євросоюзі.
“В результаті такої стратегії ми максимально наблизимося до критеріїв членства в Євросоюзі. Україна буде секторально інтегрована з ЄС, майже як будь-яка країна Євросоюзу. І тоді питання про членство стане лише формальним питанням часу”, – сказав Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас