Після реформи людина сама визначатиме, коли їй іти на пенсію, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після реформи людина сама визначатиме, коли їй іти на пенсію, - експерт

Казна та Політика
1372
Урядова пенсійна реформа враховує основні світові тренди, які є зараз у цій галузі. Про це заявила експерт з питань пенсійного забезпечення, член Громадської ради при Міністерстві соцполітики Галина Третьякова в ефірі Еспресо.TV.
За її словами, враховано 4 найголовніші тренди – добровільність виходу на пенсію, добровільне обрання пенсійного віку, поступовість виходу на пенсію та коефіцієнт заміщення не менше 0,4.
“Добровільність виходу на пенсію – людина повинна сама обирати і може вийти на пенсію тоді, коли вона вважає, що її організм зношений. Інколи ж, навпаки, люди вирішують працювати довше, бо це продовжує життя”, – пояснила Третьякова.
Добровільне обрання пенсійного віку – це мета пенсійної реформи, яку ставить Міжнародна організація праці.
Окрім того, МОП ставить ще одну мету – “поступовість виходу на пенсію”, коли людина, перш ніж остаточно вийти на пенсію, починає працювати менше годин на тиждень: “не 40, а 20”.
“Але недоотриманий дохід за решту годин вже можна отримувати у вигляді пенсії”, – наголосила Третьякова.
Також рокроблений урядом Володимира Гройсмана проект пенсійної реформи містить такий тренд, як коефіцієнт заміщення, “який щонайменше дорівнював би 0,4”.
“Зараз у світі коефіцієнт дорівнює 0,4-0,6”, – заявила експерт.
Це значить, що на пенсії людина отримує 40-60% від того доходу, який вона отримувала протягом своєї трудової діяльності.

Довідка Finance.UA:

  • Проект пенсійної реформи передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням: єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас