Розроблено довговічні й дешеві водневі паливні елементи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено довговічні й дешеві водневі паливні елементи

Технології&Авто
5232
Команда інженерів із Делаверского університету розробила технологію, здатну прискорити комерціалізацію автомобілів на водневому паливі. Їх відкриття дозволяє виготовляти більш дешеві і довговічні паливні елементи.
Водневі паливні елементи вигідно відрізняються від двигунів внутрішнього згоряння відсутністю шкідливих вихлопів. Однак, для проведення електрохімічної реакції зазвичай використовується платиновий каталізатор, вартість якого становить $30 000 за кілограм.
Вчені Делавера пропонують замінити його на карбід вольфраму, набагато дешевший матеріал (близько $150 за кг). А їхній новий метод виробництва каталізаторів з наночастинок карбіду вольфраму вигідно відрізняється від попередніх технологій.
Для створення наночастинок карбіду вольфраму потрібно кілька етапів, зокрема, гідротермальна обробка, збагачення, відновлення, карбюризація і багато іншого. Отримані частки наносяться на мембрани паливних елементів і оптимізують вологість паливних елементів. Також вчені виявили, що карбід вольфраму не дає вільним радикалам руйнувати мембрану. В результаті термін служби таких мембран збільшується.
Незважаючи на низку переваг водневого транспорту перед електричним і інвестиції €1,4 млрд у розвиток і популяризацію транспорту на паливних елементах, в Німеччині автомобілі на водневому паливі не можуть поки прижитися. Основну ставку автопром робить на електричну тягу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас