За рахунок держави: в Україні готуються до утилізації старих авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рахунок держави: в Україні готуються до утилізації старих авто

Технології&Авто
2631
Державна фіскальна служба підготувала проект постанови про утилізацію старих автомобілів, які перейшли у державну власність.
Утилізації підлягають авто, які були конфісковані за порушення митних норм або за рішенням суду, не відповідали екологічним нормам, а також непридатні до експлуатації. Зазначається, що в першу чергу під утилізацію підуть авто, вироблені до 2010 року, які, на думку авторів проекту, шкодять екології.
Перед утилізацією МВС перевірить машину по базах даних викрадених авто і на підробку номерів. Також підприємства, які проводять утилізацію, повинні будуть попередньо провести техекспертизу автомобіля. Придатні деталі виставлять на продаж, а сталеве відправлять на металобрухт. Переробляти машини будуть за рахунок держави.
Автомобілі, придатні до експлуатації, які відповідають еконормам, можуть бути розмитнені за існуючими тарифами та продані або передані державним структурам. Також перед утилізацією ДФС зобов’язана буде за 15 днів до відправлення на переробку попередити власника авто про можливість розмитнити і забрати авто або заплатити штраф і вивезти з країни.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас