У Голландії представили безпілотник з дальністю польоту 150 км — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Голландії представили безпілотник з дальністю польоту 150 км

Технології&Авто
335
Компанія Vertical Technologies представила автономний дрон з вертикальним злетом і посадкою DeltaQuad. Літальний апарат здатний перебувати в повітрі майже 3 години і перевозити до 1 кг корисного навантаження, повідомляє sUAS news.
Дальність безпілотника оцінюється в 150 км. Свій шлях він може подолати без втручання оператора, тому що Vertical Technologies розробили спеціальну систему автопілотування. Апарат створює навігаційну схему і виконує її до фінальної точки. Безпілотнику не потрібно передпольотного калібрування, він може бути запущений максимально швидко, а ШІ на борту зробить політ ще ефективнішим.
Компанія націлилася на професійний ринок і високо оцінює свої конкурентні шанси. DeltaQuad буде поставлятися в трьох комплектаціях. У базовій, без особливої інтелектуальної та електронної начинки, в комплектації One, вона трохи багатша електронно, і в комплектації Pro. В останній і будуть доступні всі головні фішки нової моделі: автопілотування, захищений канал зв’язку, набір сенсорів і датчиків, що визначають стан навколишнього середовища і обстановки.
Технології вертикального зльоту і посадки – популярна тема в сьогоднішній авіації. Головним їх плюсом є те, що вони роблять злітну смугу непотрібною. Цим шляхом розвиваються не тільки компактні безпілотники, але і моделі значно більших розмірів, і, що важливо, деякі концепти літаючих автомобілів будуються саме за таким принципом.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас