Південна Корея має намір посилити контроль за обігом криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея має намір посилити контроль за обігом криптовалют

Світ
227
Комісія з нагляду за фінансовим сектором Південної Кореї (FSC) провела засідання робочої групи з цифрових валют, обговоривши заходи посилення контролю.
Про це пише місцеве ділове видання Business Korea.
Як повідомляється, на спільному засіданні, в якому взяли участь представники Комісії зі справедливої торгівлі та Державної податкової служби, обговорювалися заходи, які будуть спрямовані на захист споживачів і ліквідацію “сірих зон” в цій галузі.
Серед окреслених заходів видання згадує посилення процедур аутентифікації користувачів і банківських систем звіту про підозрілі транзакції при операціях з цифровими валютами. Також у співпраці з відповідними відомствами буде посилено моніторинг діяльності невеликих провайдерів послуг міжнародних грошових переказів з використанням цифрових валют.
Також планується регулювання торгівлі криптовалютами на місцевих біржах, що включає в себе внесення поправок до законів про звітність за певними фінансовими транзакціями. При цьому враховується загальний світовий тренд щодо посилення протидії відмиванню нелегальних доходів. Однак найбільшу увагу звертають на себе плани щодо посилення контролю над проведенням так званих первинних розміщень монет (ICO).
Зокрема, передбачається відповідальність організаторів кампаній, які залучають кошти через випуск цінних паперів з використанням цифрових валют.
Представник FSC також підкреслив, що на даному етапі цифрові валюти не можуть вважатися грошима, валютою або фінансовими продуктами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас